Selecteer een pagina

wat is mogelijk

Prestaties

Stichting Zo Mooi Mogelijk wilt graag laten zien dat veel meer mogelijk is dan het lijkt.

Zo liepen wij in 2019 voor het eerst een marathon. 5 Oktober afgelopen jaar was namelijk de Trappen Marathon voor de vijfde keer op de langste trap van Nederland. Deze marathon kent het parcour waarbij je 42 keer de 508 treden omhoog loopt en dan het pad naar beneden en rond de vijver om aan één kilometer te komen per ronde. De kinderen hebben elk met één op één begeleiding de trap naar boven gelopen en de route omlaag. Zo liepen zij elk één kilometer en kwamen we in estafettevorm uiteindelijk niet aan 42 kilometer (de gehele marathon) maar aan 51 kilometer!

Dit jaar hebben we ook meegedaan, geheel corona proof, liepen we 52 kilometer. Dit is nu ons persoonlijk record.

In het najaar van 2020 staat dan ook onze eerste kunstexpositie als een huis. We hebben zes workshops kunst achter de rug met zes kunstenaars in verschillende disciplines. De kunst die daar ontworpen is, wordt nu geëxposeerd op het C-Mill terrein in Heerlen. De aller eerste kunstexpositie ooit die enkel gemaakt in door deze doelgroep. 

Doelen & Wensen

Kimberly

Jong te horen krijgen dat heel oud worden niet kan zonder een enorme operatie te ondergaan. Dat is zowel voor ouders als voor kinderen een heftig bericht. Kimberly kreeg deze boodschap toen ze X jaar oud was.
Ze heeft een Pectus Excavatum of wat wij noemen een trechterborst. Het borstbeen en de ribben groeien naar de binnenkant en brengen de longen en het hartzakje uiteindelijk in de verdrukking. Zonder chirurgische ingreep, word je hiermee ongeveer 30 jaar. Wat nu? 

Kimberly kwam bij Sanne voor fysiotherapie omtrent dit probleem en samen gingen ze aan de slag. Ze begonnen met het verbeteren van de mobiliteit van de ribbenkast, wervelkolom, haar schouderbladen. Langzame bewegingen en het oprekken van ademhalingsspieren zorgden er al in enkele weken voor dat Kimberly beter kon functioneren. Ze had minder pijn en stijfheidsklachten en was beter in staat om de dingen overdag goed vol te houden. Op school volgde ze in die tijd de lessen half zittend en half staand, wat uiteindelijk kon worden afgebouwd naar de hele dag pijnvrij zitten in de les. 

Daarna volgde een veel inspannender traject, de longen kwamen langzaam iets uit hun verdrukking en het diafragma kon nu goed aanspannen voor een functionelere ademhaling. Nu moest er getraind worden op de algehele conditie. Longblaasjes moesten weer volledig kunnen openstaan, de permeabiliteit van de longwand moest verbeteren en het volume zuurstof dat door het bloed meegenomen werd richting de spieren moesten ze vergroten. Dit verliep geweldig goed en snel. Kimberly is door alles wat ze heeft meegemaakt een echte bikkel en geeft nooit op

Dit was dan ook nodig toen er eindelijk die grote operatie op de planning stond. Begin juli 2020 kwam de Nussbar ingreep. Onder de ribbenboog wordt een metalen staaf ingebracht die het borstbeen moet uitdeuken en de ribben los moet zetten van de longen. Dat klinkt heel heftig en dat is het ook, een ziekenhuis periode van veertien dagen en een revalidatie traject van anderhalf jaar werd hiervoor uitgetrokken. Uiteindelijk heeft Kimberly vijf dagen in het ziekenhuis doorgebracht en functioneert zij nu al boven haar preoperatieve niveau. De beugel zit goed voor de komende drie jaar en haar borst en ribbenboog ziet er geweldig uit.

Toen kwam haar grote wens, een passende BH. Eentje die mooi zit, niet schuift en past bij haar leeftijd. Daar hebben we ons hard voor gemaakt, bij de lingeriezaak “Lincherie” in Sittard hebben ze Kimberley helemaal in de watten gelegd. Onder fijne begeleiding hebben ze Kimberly opgemeten en verzorgd in een prachtige BH die past en voor haar leeftijd is.

Het is een kleine wens voor een grote kanjer! Wij zijn heel dankbaar dat we dit voor Kimberly hebben kunnen doen. Lopende projecten

De Kerstmannenrun Heerlen

In 2019 liepen wij met enkele kinderen de kerstmannenloop in Heerlen in samenwerking met de organiserende partij Foras. In totaal legden we een afstand af van 5 km door de binnenstad van Heerlen. Allemaal gekleed in een kerstmannenpak, gingen we heel herkenbaar en samenhorig op pad. Het ene team rennend en het andere wandelend droegen we allemaal ons steentje bij. We haalden daar het mooie bedrag van € 750,– mee op. 

Lopende projecten

Dummies Kunstworkshops

zie ook onze agenda

Dummies is gestart

De reeks workshops van het najaar van 2020 staat in het teken van de Kunst met een grote K. Zes woensdagmiddagen mogen we in de voetsporen treden van de grote der aarden als van Gogh, Rembrandt en Da Vinci. Je zult wellicht denken, dat zijn stevige namen om te evenaren! Maar ons team is dan ook niet zomaar het eerste de beste team. Wij hebben een grote groep kinderen met een mogelijkheid in beweging gezet tot het creëren van echte pareltjes. Samen met deze groep kids gaan we kijken naar hun talent en passie. Hopelijk kijken jullie de komende weken graag met ons mee!

Klassiek schilderen 28-10-2020

Het is weer woensdag en dat betekent dat we aan de slag gaan met een nieuwe Dummies kunstworkshop van Stichting Zo Mooi Mogelijk.
Deze keer gaan we klassiek schilderen op doek met Wilma Kuit!
Deze kunstenares laat ons in de voetsporen treden van grootheden als van Gogh, Rembrandt en Da Vinci.
Samen met opnieuw 15 kids gaan we aan de slag!

Dummies Graffiti 14-10-2020

Vandaag zijn we voor het eerst in de Pliegerhal in Heerlen. Een zeer kunstig optrekje waar de creativiteit gelijk door je heen stroomt. Overal kunstwerken, overal kleuren! Vandaag gaan we samen met NASH, ook wel bekend als Werner Zwakhalen, Dummies aftrappen met een workshop graffiti spuiten.

Belangrijke tips, nooit het dopje vervangen met het gaatje naar jezelf! Dan heb je ineens een blauwe kuif! De bus schudden alsof het slagroom is. En dan… spuiten maar!  De kleuren vlogen ons vandaag in het rond. NASH heeft de kunstwerken uiteindelijk voorzien van een zwart randje en klaar was kees. Het resultaat mag er zeer zeker wezen. Het was een geslaagde eerste kunst middag, op naar volgende week!

Teller

Kinderen, aangesloten bij Stichting Zo Mooi Mogelijk

Steden waar we actief zijn

Onze sponsoren (in alfabetische volgorde)

Sponsor worden

Wilt u ons ook een handje helpen? Als sponsor of vrijwilliger?  Vul dan dit sponsorfomulier in: wij nemen dan snel contact met u op.

Ik wil heel graag sponsor worden !

15 + 15 =

Contactformulier

2 + 3 =